Dodik: Cinična presuda Radovanu Karadžiću

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je presuda prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžića prilično arogantna i cinična.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.03.2019.

18:42

Dodik: Cinična presuda Radovanu Karadžiću
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Kako je rekao, deo je ravnanja računa među ranijim presudama Haškog tribunala.

Dodik je istakao da je misija Haškog tribunala bila da obezbedi pomirenje, ali da je sada došlo do toga da je ono još neizvesnije i gotovo nemoguće.

Istakao je da Republika Srpska već dugo nema poverenja u Haški tribunal, a potvrda toga jeste i kazna doživotnog zatvora za prvog predsednika Republike Srpske.

"Mnogi na ovim prostorima su mislili, kada je formiran Haški tribunal, da će biti osigurano neko poverenje autoritetom onih koji su ga formirali. Vremenom je to izgubljeno jer se ovaj tribunal u značajnom obimu bavio selektivnim pristupom", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, prenela je Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: