Jovičić Đilasu: Ne pravdaj vandalizam

Član Predsedništva SNS Aleksandar Jovičić poručio je Draganu Đilasu da ne pokušava da opravda nasilje i vandalizam svojih stranačkih pristalica.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.03.2019.

13:03

Jovičić Đilasu: Ne pravdaj vandalizam
Foto: Tanjug / Filip Krainèaniæ

Dragan Đilas tvrdi da nije pretio ukidanjem Žandarmerije, kad bude na vlasti, već, kaže, ovakve Žandarmerije, a član Predsedništva SNS Aleksandar Jovičić mu uzvraća da ta jedinica neće biti stranačka kao što je to bila u njegovo vreme.

Đilas je saopštio da će Žandarmerija postojati, ali u njoj neće biti mesta za one koji građane nazivaju 'ruljom' i 'huliganima', te za one koji su povezani s kriminalom.

Jovičić poručuje Đilasu da se neće desiti, kako Đilas želi, da ta jedinica bude rasformirana kada oni, SzS, dođu na vlast, kako Đilas kaže.

"Poručujem gospodinu Đilasu da se na njegovu veliku žalost to neće dogoditi, jer se na vlast ne dolazi vandalizmom i nasiljem, nego poverenjem kod građana i glasanjem na izborima", naveo je Jovičić u saopštenju.

On je podsetio Dragana Đilasa da je Žandarmerija reformisana upravo na predlog i inicijativu sadašnjeg ministra policije i da je za vreme dok su on i Demokratska stranka bili na vlasti ova jedinica, zbog toga što su je oni privatizovali, stekla lošu reputaciju.

"Gospodinu Đilasu se ne sviđa što policija radi svoj posao, štiti građane, njihovu imovinu, državu i Ustavni poredak, i nije stranačka vojska, kao što je to bilo u njegovo vreme, već narodna policija. Tako će i ostati, dok god policiju vodi ministar Nebojša Stefanović, a državu predsednik Aleksandar Vučić, jer građani su tako odlučili", kaže Jovičić.

Zna, dodaje, da se Đilasu, Obradoviću i njihovim huliganima nije dopalo što su policija i Žandarmerija sprečili njihov pokušaj da maltretiraju novinare i zaposlene i uništavaju imovinu televizije, koja je Javni servis svih građana Srbije.

"Gospodo, lideri opozicije, moraćete da zaboravite na nasilje kao model ponašanja. Znam da je vama to teško jer ste tako navikli da se ponašate u svojim kućama, ali svi mi koji smo postavljeni da ovaj grad i zemlju vodimo u ime građana koji su nam poverili odgovornost, branićemo građane i njihovu bezbednost, poručuje on.

Što se Žandarmerije tiče, zahvalni smo im, navodi funkcioner SNS, što su po ko zna koji put izložili svoje živote opasnosti i sprečili nerede većih razmera koji su Đilasu i njegovim huliganima i bili cilj.

Zahvaljujući tim hrabrim i profesionalnim ljudima, niko od radnika RTS-a nije povređen, niti je uništena imovina. Oni na fizičko nasilje čak nisu odgovorili silom, iako su na to imali potpuna i sva prava. Dokazali su da su profesionalci i opravdali epitet najelitnije policijske jedinice u regionu, kaže Jovičić i poručuje Đilasu da treba da ga je sram što je pokušao da diskreditujete sve časne pripadnike policije.

Punu podršku pripadnicima Žandarmerije iskazala je danas i NVO Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA, koji ističe da je lako kritikovati i davati paušalne ocene na nečiji rad, a još lakše nečiji rad omalovažavati i vređati, kao što to, kažu, radi Dilas.

Ne zna Đilas, kažu iz te NVO, da Srbi vole svoju žandarmeriju, da je to jedinica policije koja radi najteži posao, ne zna da su pripadnici te jedinice uvek prvi na najtežim i najopasnijim intervencijama, da je to jedinica koja prva kreće u odbranu zemlje, da su krvarili za Srbiju kada god je to bilo potrebno. . .

Ideja ukidanja žandarmerije koju propagira DJilas ravna je, navode u saopštenju, onome što je učinio njegov partijski kolega, Boris Tadić, sa vojskom, koju je uništio i unazadio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: