RSF o upadu u RTS i izveštavanju javnog servisa

Međunarodna organizacija Reporteri bez granica (RSF) osudila je danas nasilni ulazak demonstranata u zgradu Radio-televiziju Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 20.03.2019.

07:23

RSF o upadu u RTS i izveštavanju javnog servisa
Ilustracija: Thinkstock

RSF je istovremeno pozvala javni servis da profesionalno izveštava o protestima.

"RSF osuđuje metode demonstranata koji su nasilno ušli u sedište RTS proteklog vikenda protestujući protiv njenog pristrasnog izveštavanja i u pokušaju da učine da se njihov glas čuje", navedeno je u saopštenju ove organizacije.

"Neprihvatljivo je da demonstranti treba da preuzmu kontrolu nad nekim medijem kako bi izrazili svoje neslaganje sa njegovom uređivačkom politikom i učinili da se čuje njihov glas. Takve metode krše osnovne principe zdrave demokratije", zaključila je ona.

U isto vreme RSF poziva RTS da, kako se navodi, počne da izveštava o tromesečnom talasu antivladinih protesta u skladu sa profesionalnim standardima.

"Pozivamo RTS da ispuni svoju ulogu javnog servisa, što će reći da bude pouzdan izvor nezavisnog novinskog izveštavanja", rekla je Paulin Ades-Mevel, šef deska RSF za EU i Balkan.

To, kako je objasnila, znači da RTS mora da pokriva talas protesta koji rastu prethodna tri meseca u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: