Koha: Za Beograd lobira čovek s mračnom prošlošću

Prištinska Koha ditore tvrdi da kampanju Beograda za lobiranje protiv nezavisnosti Kosova predvodi Vladimir Cizelj, kojeg opisuje kao čoveka s mračnom prošlošću

Izvor: B92

Utorak, 19.03.2019.

11:22

Koha: Za Beograd lobira čovek s mračnom prošlošću
Ilustracija: Thinkstock

Kako navodi, Cizelj je rođen u Sloveniji, a ima i srpsko i izraelsko državljanstvo.

Prema neimenovanim izvorima lista, on je bio direktno uključen u lobiranje Beograda za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova u slučaju Surinama, Komora, Lesota i Burundija.

Koha tvrdi da je on navodno korumpirao visoke zvaničnike u ovim zemljama kako bi izdali lažne verbalne note i zaključio sporazume sa vlastima tih zemalja, koje naziva diktaturama, kako bi prodao srpsko oružje i tehnologiju, koju proizvodi njegova kompanija "Vlatcom", rekao je neimenovani izvor lista iz vlade u Prištini.

List navodi i da je on nedavno putovao u Venecuelu, gde se susreo sa ministrom spoljnih poslova te zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: