Kosnet tražio od Srpske liste da ostane u institucijama

Ambasador SAD na Kosovu Filip Kosnet objavio je da se sastao sa predstavnicima Srpske liste i da je zatražio da ostanu u institucijama Kosova.

Izvor: B92

Petak, 15.03.2019.

22:02

Kosnet tražio od Srpske liste da ostane u institucijama
screenshot

"Sastao sam se danas sa rukovodiocima Srpske liste. Razgovarali smo o interesima i uznemirenjima srpske zajednice na Kosovu.

Njihovi izabrani predstavnici treba da ostanu u institucijama Kosova kako bi radili u ime svoje zajednice", napisao je američki ambasador.

Uz tekst objavljena je fotografija sastanka Kosneta i predsednika Srpske liste Gorana Rakića i potpredsednika Igora Simića.

U saopštenju Srpske liste o sastanku sa ambasadorom SAD u Prištini ističe se da su se saglasili da takse na srpsku robu moraju biti ukinute u cilju nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Kako je saopšteno američki ambasador i delegacija Srpske liste saglasili su se da mir i stabilnost moraju biti zaštićeni kao i da sva otvorena pitanja na Kosovu i Metohiji moraju biti rešena dijalogom.

Dodaje se da je tokom razgovora "posebno istaknuto" da nasilje i jednostrani potezi ne mogu biti sredstvo za rešavanje otvorenih pitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: