"Terorista sa Novog Zelanda nema nikakve veze sa Srbima"

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da napadač koji je izvršio teroristički napad na Novom Zelandu nema veze sa Srbima.

Izvor: Beta

Petak, 15.03.2019.

14:27

EPA/Georg Hochmuth

Dodik je naglasio da napadač nema veze sa ovim prostorima, već da je državljanin Australije.

"Ne mogu a da ne primetim da je u medijskom, kao i delu političkog prostora, počela besprizorna kampanja protiv Srba, jer je navodno terorista 'bio inspirisan', kako se sugeriše, likovima iz srpske istorije", rekao je Dodik za agenciju SRNA.

On je osudio teroristički napad na Novom Zelandu, u kojem su na molitvi ubijeni civili, navodeći da to ovaj zločin, kako je istakao, čini još užasnijim.

Dodik je izrazio očekivanje da će svi odgovorni za ovaj napad biti adekvatno kažnjeni, a porodice žrtava dobiti pažnju zajednice u kojoj žive.

Predsedavajući Predsedništva BiH je ocenio da medijski napisi i političke kvalifikacije u prvi plan ne ističu zločin, već navodne motive i sklonosti napadača, čime se, kako je kazao, ponižavaju ogromne žrtve koje je jutros podnela muslimanska zajednica u Novom Zelandu.

"Zločin u Novom Zelandu je dovoljno strašan da bi iko na njemu na takav način sticao prljave političke poene", naglasio je Dodik.

U napadima u džamijama El Nur i Linvud u Krajstčerču poginulo je 49 ljudi.

Policija je privela četiri osobe, među njima i dvadesetosmogodišnjeg Brentona Taranta, koji je preuzeo odgovornost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: