Na oružju "Obilić", u autu – pesma o Karadžiću FOTO/VIDEO

Jedan od napadača na džamije na Novom Zelandu je na oružju koje je koristio ispisao imena Miloša Obilića, Baje Pivljanina, Novaka Vujoševića, Marka Miljanova.

Izvor: B92

Petak, 15.03.2019.

09:07

Na oružju
Foto: Tanjug/AP

Brenton Tarant, 28-godišnji Australijanac, je u automobilu, kojim se dovezao do džamije u kojoj je ubio desetine ljudi, slušao i pesmu posvećenu Radovanu Karadžiću.

“Poreklo jezika kojim govorim je evropsko, moja kultura je evropska, moja politička ubeđenja su evropska, moja filozofska uverenja su evropska, moj identitet je evropski i, najvažnije, moja krv je evropska. Šta je Australijanac nego pijani Evropljanin? Šalim se, ali Australija je evropska kolonija”, naveo je Tarant. On je dodao i da sebe opisuje kao etnonacionalistu i ekofašistu, komunistu, anarhistu i libertarijanca.

“Na oružju i okvirima za municiju je ispisao imena i nekoliko srpskih vojnih figura, uključujući Miloša Obilića, Baju Pivljanina, Novaka Vujoševića, Marka Miljanova. Uoči napada je slušao muziku na srpskom jeziku, pesmu posvećenu Radovanu Karadžiću”, dodaje se. Srpski mediji su naveli da se radi o pesmi “Od Bihaća do Petrovca sela”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: