Davor u Austriji dočekao kovčeg sa Davidovim telom FOTO

Otac ubijenog Banjalučanina Davida Dragičevića je dočekao kovčeg sa telom svog sina u austrijskom gradu Viner Nojštadu, prenose mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.03.2019.

20:41

Davor u Austriji dočekao kovčeg sa Davidovim telom FOTO
Foto: Tanjug/AP/Amel Emriæ

Posmrtni ostaci su ekshumirani pre dva dana kako bi na zahtev porodice bili prevezeni i ponovo sahranjeni u Austriji.

Kovčeg sa Davidovim posmrtnim ostacima dočekao je njegov otac, Davor Dragičević.

To je prvo pojavljivanje Davora Dragičevića od kako je krajem decembra napustio Banjaluku.

On je u Banjaluci prošle godine predvodio proteste pod nazivom "Pravda za Davida", a nestao je iz grada nakon što je za njim raspisana poternica.

On je, čekajući kovčeg, izjavio za televiziju N1, ne navodeći nikakve dokaze, da je ''Milorad Dodik poslao jednog ubicu i ovde'' i najavio drugi vid borbe za, kako je naveo, istinu i pravdu.

Davor Dragičević je, takođe, ponovio optužbe na račun najviših zvaničnika Republike Srpske, za koje on tvrdi da su direktno odgovorni za smrt njegovog sina, koja je nerazjašnjena i nakon godinu dana.

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, posle čega je likvidiran, a iz Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci je ranije saopšteno da postoji osnov sumnje da je David ubijen.

Dodato je, međutim, da je on 18. marta, nakon fizičkog sukoba sa dve ili tri osobe, pao u reku Crkvenu ili je bio gurnut i da je smrt nastupila utapanjem.

Davor je izbegao pokušaj hapšenja u Banjaluci i od tada se nalazi na nepoznatoj lokaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: