"Postoji precizna crvena linija koja ne sme da se pređe"

Član Predsedništva BiH Željko Komšić kaže da eventualne aktivnosti hrvatskih obaveštajaca i diplomata u BiH mogu da imaju ozbiljne implikacije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.03.2019.

20:21

EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Komšić je naglasio i da se nada da Hrvatska, kako kaže, nije prešla "crvenu liniju" u tom smislu.

"Navodi pojedinih medija o eventualnoj uključenosti diplomata iz susedne Hrvatske u aktivnosti koje duboko zalaze u sferu špijunaže i terorizma u cilju ostvarivanja njihovih nejasnih interesa u BiH imaće jako ozbiljne implikacije", poručio je Komšić, reagujući na pisanje "Žurnala", prenosi Klix.ba.

On je dodao da samo loše informisan i neupućen posmatrač može da pomisli da se u današnjem svetu diplomate bave isključivo "razvojem i unapređenjem diplomatskih odnosa".

Komšić navodi da među tim aktivnostima postoji precizna "crvena linija" koja ne sme da se pređe.

"Ni današnje pojavljivanje hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u Neumu, gde se organizuje tzv. političko-naučni skup na temu izmena Ustava BiH, još nije prelazak te crvene linije, iako pokazuje veliki nedostatak kućnog vaspitanja", rekao je Komšić.

Prema njegovim rečima, od nadležnih obaveštajnih agencija BiH zatražena je provera navoda o pokušaju prikazivanja BiH kao "regionalne baze terorista", a ako se ti navodi potvrde kao osnovani, BiH će bez oklevanja preduzeti mere koje su predviđene u tim situacijama.

Pročitajte još:

Neviđen skandal: Hrvati vrbovali selafiste zbog Kolinde

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: