Stefanović govorio o situaciji u okolini Kuršumlije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je komentarisao i nedavna dešavanja u opštini Kuršumlija.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.03.2019.

16:07

Stefanović govorio o situaciji u okolini Kuršumlije
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

On je govorio u resornom skupštinskom odboru, pred kojim je predstavio izveštaj o radu i rekao je da informacije u medijima koje su se pojavile nisu bile potpuno tačne i da se nije radilo o oružanom okršaju.

Mediji su nedavno naveli da "naoružani Albanci pucaju na Srbe kod Kuršumlije i da teroristi napadaju srpska sela".

Stefanović je podsetio da u kopnenoj zoni bezbednosti odgovornost ima Vojska Srbije, a da policija, pored redovnih jedinica, ima još dvadesetak policajaca na četiri kontrolne tačke 24 časa dnevno.

On je rekao da “pola natpisa” u medijima nije bilo tačno i da se nije radilo o oružanom okršaju, te podsetio da se na toj teritoriji krade šuma, da se pljačkaju domaćinstva i dodao da i to zabrinjava.

“Radi se o kriminalcima takve vrste koji dođu sa teritorije Podujeva ili sa druge teritorije naše južne pokrajine i iskoriste nepažnju. Pola natpisa nije bilo tačno, nije bilo oružanih okršaja, ništa se od toga nije dogodilo. Jedan od tih ljudi je čuo neki pucanj, nije želeo da proverava šta je to, uplašio se što je normalno, krenuo u suprotnom smeru od pucnja, pobegao, prijavio taj događaj. To je u suštini opis događaja, ali tako ispričano nije za naslovnu stranu”, prokomentarisao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, policija u tom delu ima pojačane kontrole, te je dodao da je bilo i tzv. presretanja, odnosno aktivnosti koje su u tom smislu dale rezultate.

Pitanje o situaciji u Kuršumliji i koje mere preduzima MUP je na sednici odbora za unutrašnje poslove postavio je Božidar Delić (SRS), koji je ukazao da se nedavno u medijima pisalo da su “banditi sa KIM” ušli na našu teritoriju, da se stanovništvo zbog toga iseljava…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: