"Oslobađanje Zajića - još jedna pobeda pravde"

Oslobađanje Milorada Zajića, Srbina povratnika na KiM, od optužbi za ratni zločin, predstavlja još jednu pobedu pravde, istakao je Dalibor Jevtić.

Izvor: B92

Petak, 08.03.2019.

11:24

Getty Images

"Ovo je rezultat velikih napora i upornosti kako u okviru pravnih tako i raznih diplomatskih i drugih aktivnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Kancelarije za KiM Vlade Srbije i direktora Marka Đurića, Srpske liste i političkih predstavnika Srba na Kosovu", rekao je potpredsednik vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić.

Milorada Zajića iz Kline, koji je uhapšen u martu prošle godine zbog navodnih ratnih zločina protiv civila u selu Dušević, tokom sukoba na Kosovu i Metohiji, a kome je izrečena mera kućnog pritvora, sud u Peći je oslobodo svih optužbi i danas mu je ukinut kućni pritvor.

"Drago mi je da smo nakom oslobađanja Bogdana Mitrovića, danas uspeli da dođemo do pravde i kada je Milorad Zajić u pitanju. Neosnovane optužbe kao što je bila optužnica protiv Mitrovića, Zajića i slične, nanose veliku štetu povratku i opstanku na Kosovu. Trudimo se i razgovaramo sa svima kako bi izbegli ovakvu nepravdu ali i kada dođe do ovakvih hapšenja porodicama i optuženima pružamo maksimalnu pomoć", dodao je Jevtić u saopštenju.

On je ukazao da hapšenje naših nevinih sunarodnika i povratnika nanosi ogromnu štetu izgradnji mira i poverenja na Kosovu.

"Očekujem, borićemo se, da i Zoran Đokić što pre bude ponovo sa svojom porodicom", rekao je Jevtić.

Dok je Zajić bio u pritvoru predstavnici Kancelarije za KiM Vlade Srbije kao i predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak i saradnici Dalibora Jevtića su ga često posećivali i nosili mu pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: