"Rekao sam – ko želi rat, imao ga u svojoj kući"

Premijer Republike Srpske Radovan Višković ocenio je da je zemljama u regionu dosta ratova i da se otvorena pitanja mogu rešavati samo dijalogom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.02.2019.

23:50

screenshot

Upitan da pojasni izjavu od ranije za ruske medije da je "Balkan bure baruta", on je rekao da ne misli da na ovim prostorima može doći do novih ratnih sukoba i ukazao da svi predstavnici vlasti zemalja regiona šalju poruke da se sukobi ne smeju dozvoliti.

"U tom intervujuu sam rekao ko želi rat imao ga u svojoj kući. Ne smemo zanemariti da na ovim prostorima, na ovom delu Balkana postoje ljudi koji priželjkuju ili prizivaju sile koje bi mogle na neki način da se svrstaju na jednu ili drugu stranu. Mnogi misle da otvorena pitanja mogu rešavati samo na taj način. Apsolutno sam protiv takve ideje", rekao je Višković posle desete zajedničke sednice vlade Srbije i Republike Srpske u Beogradu.

Sva otvorena pitanja na Balkanu se mogu rešiti dogovorom i otvorenom saradnjom, dodao je on i poručio "onaj ko misli da nešto može postići ratom grdno se vara".

Kaže i da je narodu koji živi na ovim prostorima rata bilo i previše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: