Ahmeti: EU da reaguje zbog ponašanja Srbije

Špend Ahmeti, kopredsedavajući prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradomm, smatra da EU ne sme da ostane nema na politiku Srbije prema Srbima s Kosova.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2019.

10:54

Ahmeti: EU da reaguje zbog ponašanja Srbije
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

On tvrdi da je Beograd povećao političku aktivnost protiv integracije kosovskih Srba, prenosi RTK.

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ohrabrio kosovske Srbe da ne ulaze u kosovske institucije, kao i da napuste kosovsku vojsku koja, prema njemu, može da ima samo jednu svrhu: da ubijaju Srbe", napisao je Ahmeti na Fejsbuku.

"Političko nasilje srpske države protiv (integracije) kosovskih Srba postaje još direktnije dok je Marko Đurić vršio direktan pritisak na novu kosovsku ministarku poljoprivrede Dijana Živić istom retorikom kakva je bila Miloševićeva, da je saradnja Srba i kosovskih institucija akcija protiv interesa srpske države. I opet nema reakcije EU", napisao je Ahmeti, inače lider opozicione SDP u kosovskom parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: