Mediji: Pregovori o ujedinjenju bivših u DS-u

Današnja beogradska štampa piše da su u toku pregovori o ujedinjenju Demokratske stranke i nekih partija koje su proistekle iz nje.

Izvor: B92

Sreda, 27.02.2019.

07:57

Mediji: Pregovori o ujedinjenju bivših u DS-u
Ilustracija: Thinkstock

Kako navode, uveliko su u toku pregovori predsednika DS Zorana Lutovca sa liderima Socijaldemokratske stranke, Zajedno za Srbiju i Nove stranke, Borisom Tadićem, Dušanom Petrovićem i Zoranom Živkovićem.

"Blic" navodi da za sada nisu utanačeni detalji koji se tiču organizacije i podele posla, ali je sigurno da bi se insistiralo na evropskim integracijama.

Kako list prenosi, nakon što bi došlo do ujedinjenja, održala bi se skupština na kojoj bi se razgovaralo o rukovodstvu.

Da su pregovori u toku potvrdio je za "Politiku" Boris Tadić koji je podsetio da je pred parlamentarne izbore 2016. godine vodio razgovor sa tadašnjim predsednikom DS Bojanom Pajtićem o formiranju zajedničke liste i ponovnom ujedinjenju stranaka.

"Razgovore na tu temu vodio sam i sa Šutanovcem i javno pred beogradske izbore predložio obnavljanje DS i pozvao sve njene bivše lidere da se okupimo oko stranke kojoj smo svi pripadali i formiramo novu veliku DS. Te razgovore nastavio sam i sa novim rukovodstvom nakon što je Lutovac izabran za predsdnika DS i u toku su razgovori sa mogućim modalitetom ostvarivanja tog cilja", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, borba protiv SNS zahteva dalje integrisanje proevropske opozicije i jaku i jedinstvenu stranačku infrastrukturu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: