Nezapamćena bura u Dalmaciji FOTO/VIDEO

U delovima Dalmacije duva najjača bura ikada izmerena, a jutros oko 4.00 u Splitu je izmeren udar bure od čak 176 kilometara na sat. Nevreme u ostatku regiona.

Izvor: B92

Subota, 23.02.2019.

08:23

Nezapamćena bura u Dalmaciji FOTO/VIDEO
screenshot

Bura u Dalmaciji je najveća poznata brzina vetra izmerena u tom gradu. I u ostatku regiona nevreme.

U pojedinim delovima Splita granje i drveće pada na puteve, par stabala je u Trogiru pao na automobile, a jak vetar oborio je saobraćajne znake, prenosi "Dalmacija danas".

Udari vetra od čak 176 km na sat obarali su stabla, saobraćajne znakove i dalekovode, u prekidu su trajektne linije, potopljeno je nekoliko jahti, a zatvorene su i pojedine deonice auto-puteva.

U Splitu je izmerena temperatura od -1 stepena, dok je, kako se navodi, subjektivni osećaj -11 stepeni, prenosi sajt i dodaje da je na Dinari izmereno -17.

Zbog jake bure, u prekidu su trajektne i katamaranske linije ka ostrvima, a zabeleženo je i par potopljenih jahti u Trogiru.

Zbog orkanske bure koja duva na jadranskom primorju tunel Sveti Rok i most Franjo Tuđman kod Dubrovnika zatvoreni su za saobraćaj.

Zatvoren je i autoput Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i državni put Maslenica - Zaton Obrovački, dok je za teretna vozila zatvoren put Solin - Klis, prenosi Dalmatinski portal.

Za teretna vozila zatvorena je i Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja, kao i Paški most. U toku noći u Hercegovini je počeo da duva jak olujni vetar koji je napravio dosta problema u saobraćaju, a jedna osoba je povređena.

Vetar sa udarima do 100 kilometara na sat lomi stabla u Mostaru, prenosi sarajevski Klix. Jedna osoba u Mostaru je zadobila lakše telesne povrede pošto je stablo palo na putničko vozila, a povređeni je hospitalizovan na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici.

Oštećeno je nekoliko automobila, a na pojedinim objektima došlo je do obrušavanja fasada.

Jak olujni vetar koji je tokom noći duvao u Trebinju, devastirao je Gradski park, a veliku štetu pretrpeli su zatvoreni bazen, čija je gradnja u toku, kao i brojni privatni objekti.

U Gradskom parku vetar je tokom noći iščupao više stabala i tom prilikom oštetio javnu rasvetu, zelenu površinu i staze, a na bazenu, čija je gradnja u toku, vetar je odneo tek postavljenu krovnu konstrukciju i bacio je u reku Trebišnjicu, prenosi N1 BiH i dodaje da su ostaci krovne konstrukcije razneseni dva kilometra rekom.
Jak olujni vetar oborio je danas u Baru veliku skelu postavljenu radi renoviranja hotela u Bulevaru dinastije Petrović.

Tom prilikom niko nije povređena, prenosi sajt Jedro.bar. Kako se navodi, u Baru je veoma hladno, a meteorolozi su izdali uopozorenje na jak vetar na celom crnogorskom primorju.

RHMZ je izdao upozorenje za područje Srbije na sneg i jak mraz.

Kako se navodi, danas u većem delu Srbije ledeni dan. U Vojvodini in a planinama duvaće jak severoistočni vetar, koji će od sredine dana slabiti.

U nižim predelima centralne, istočne i južne Srbije mestično stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Na planinama mećava. Posle podne prestanak padavina.

I sutra umeren i jak jutarnji mraz sa temperaturom ponegde ispod -10 stepeni Celzijusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: