Ledeni dan, oblaci i jak vetar

U Srbiji će danas biti hladno, pretežno oblačno i vetrovito vreme s mestimičnim snegom, saopštio je RHMZ koj je upozirio na ledeni dan.

Izvor: Beta

Subota, 23.02.2019.

01:00

Ledeni dan, oblaci i jak vetar
Ilustracija: Thinkstock

Prestanak snega očekuje se danas posle podne, a uveče i noću postepeno razvedravanje. Jedino će u Vojvodini tokom celog dana preovlađivati sunčano vreme.

RHMZ je upozorio da će večeras i za dane vikenda biti osetno hladnije vreme, da će u nedelju ujutru temperatura ponegde biti i ispod minus 10 stepeni, kao i da se danas na planinama očekuje povećanje snega za oko 15 centimetara, a tokom popodneva i večeri snežni nanosi zbog jakog i olujnog vetra.

U toku noći i danas ujutru i pre podne doći će do stvaranja manjeg snežnog pokrivača i u nižim predelima centralne, istočne i južne Srbije, navodi RHMZ.

U Srbiji će danas ujutru i pre podne duvati umeren i jak vetar, ponegde s olujnim udarima koji će posle podne biti u slabljenju. Jutarnja temperatura biće od minus 10 do minus tri stepena, najviša dnevna od minus tri do jedan stepen.

U Beogradu će biti hladno, uz umeren i jak vetar koji će posle podne biti u slabljenju. Ujutru će biti oblačno vreme uz umeren mraz, pre podne se očekuje razvedravanje, dok će posle podne biti pretežno sunčano. Jutarnja temperatura biće od minus devet do minus šest stepeni, najviša dnevna oko nule.

U nedelju ujutru se očekuje umeren i jak mraz, dok će tokom dana biti pretežno sunčano i hladno vreme. Sledeće nedelje biće suvo vreme sa dužim sunčanim periodima, uz slabljenje jutarnjeg mraza i postepeni porast dnevnih temperatura koje će od sredine sedmice ponovo biti oko ili iznad 10 stepeni.

Biometeorološka prognoza za subotu, 23. februar:

Meteorološke prilike će biti nepovoljne za hronične bolesnike, a poseban oprez se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim oboljenjima. Moguće meteoropatske reakcije su razdražljivost, bolovi u mišićima i smanjena radna sposobnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: