Haradinaj: Ne idemo u dijalog s uslovima, priznanje u toku

"Sada idemo u završnu fazu dijaloga s BG i priznanje je u toku, jer je to na dobrobit regiona, ali nama se postavljaju uslovi, a u dijalog se ne ulazi s njima."

Izvor: Tanjug

Petak, 22.02.2019.

18:27

Haradinaj: Ne idemo u dijalog s uslovima, priznanje u toku
EPA-EFE/Valdrin Xhemaj

To je izjavio kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

On je naveo da se o odluci o taksama na robu iz Srbije može raspravljati unutar koalicije i dodao da je tu odluku donela vlada i da je treba poštovati.

"Možemo nastaviti razgovore, ali odluka se poštuje, jer je to odluka vlade. Ako rešimo da ih ukinemo, sutra ćemo ih ukinuti", kazao je Haradinaj nakon posete opštini Mamuša, a prenosi Koha.net.

Haradinaj je naveo i da su uvedene takse imale pozitivan uticaj na privredu i proizvodnju na Kosovu, a da su povećane carinske i policijske kontrole da bi se, kako kaže, sprečilo krijumčarenje robe.

Koha.net prenosi i da je naloženo tržišnoj inspekciji da sarađuje s opšinskim inspektoratima radi što efikasnije provere dokumentacije za proizvode koji stižu iz Srbije i BIH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: