Ahmeti potvrdio: Tači hoće i Preševo, Bujanovac i Medveđu

Špend Ahmeti potvrdio da je Tači od tog timka tražio da u platformu za dijalog uključi rezoluciju za pridruživanje Kosovu Preševo, Medveđa i Bujanovac.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.02.2019.

08:19

Ahmeti potvrdio: Tači hoće i Preševo, Bujanovac i Medveđu
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

Kosovski predsednik Hašim Tači je juče izjavio da će kosovska Skupština predložiti nacrt rezolucije o pridruživanju tih opština Kosovu, prenela je "Gazeta blic".

Kopredsedavajući pregovaračkog tima Prištine za dijalog s Beogradom Špend Ahmeti potvrdio je da je kosovski predsednik to zatražio i od tima za pregovore sa Srbijom.

Ahmeti je rekao da ne zna razlog zašto u ovom periodu postoji zahtev da se glasa o takvoj rezoluciji u Skupštini, ali, kako je rekao, politički subjekti će odlučivati o tome.

On je dodao i da ne zna kada će se održati sednica na kojoj bi se glasalo o platformi za dijalog, ali je njegova opoziciona Socijaldemokratska partija, kako je rekao, spremna da iduće sedmice ide na takvu sednicu parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: