Opet Skot i "čas za Dačića"

Ministar spoljnih poslova Srbije je apsolutno u pravu kada kaže da su zemlje slobodne da izaberu prirodu svojih odnosa sa drugim zemljama, kaže ambasador SAD.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.02.2019.

07:37

Opet Skot i
Tanjug, Filip Krainèaniæ

Kajl Skot je tako za "Politiku" prokomentarisao ocenu Ivice Dačića da je njegova izjava o tome da je Srbija "na pogrešnoj strani istorije" - neprimerena. Kako je Skot rekao za "Politiku", Srbija je izabrala da stane na stranu Madura, uprkos sadašnjoj realnosti u Venecueli.

"Madurov režim je naciju bogatu naftom pretvorio u kranje siromašnu. Kontrolisano trošenje i nedostatak hrane su prisutni širom zemlje, a prema studijama rađenim u Venecueli, 64 odsto građana ove zemlje izgubilo je u proseku 11 kilograma u težini za samo godinu dana", navodi Skot. On je dodao da je hiperinflacija dostigla milion odsto, a da je tri miliona građana napustilo zemlju iz očaja dok Madurov režim opstaje na vlasti gušeći masovne proteste i odbijajući da dozvoli da humanitarna pomoć udje u zemlju.

Kako je rekao, SAD stoje uz većinu zemalja Južne Amerike, većinu zemalja EU i većinu suseda Srbije, i podržavaju privremenog predsednika, demokratski izabranog predsednika Parlamenta Huana Gvaida i narod Venecuele, u njihovom nastojanju da što je pre moguće ponovo uspostave ustavni poredak i demokratiju u svojoj zemlji, kroz slobodne i fer izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: