Vučić o opoziciji: S njima ne razgovaram VIDEO

Vučić ponovio da s političarima koji organizuju proteste u Srbiji neće da razgovara, niti će se "ulizivati društvenom i političkom talogu".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.02.2019.

10:57

Vučić o opoziciji: S njima ne razgovaram VIDEO
Screenshot/TV Prva

"Interesuju me građani, svaki građanin može da dođe kod mene i sa svakim ću da razgovaram, ali sa političarima koji vode proteste neću da razgovaram, neću da se dodvoravam. Svoju poziciju ne čuvam, borim se za interese zemlje. Da se ulizujem društvenom i političkom talogu, koji vređaju decu, roditelje, sve - neću", kaže Vučić za TV Prva.

Predsednik Srbije dodaje da je jedini motiv tih političara da ponovo pljačkaju, jer je kasa ponovo puna, dok se nijedan drugi predlog, ni o Kosovu, ni o ekonomiji, od njih nije mogao čuti. Kako kaže, njegovi politički protivnici su najavljivali izbore za novembar, januar...

"Mislite da ne želim izbore da bih duže zadržao fotelju, da bi to tako trebalo? Tako je bilo...Za njih su svi izbori laki, a najlakše je da na izborima i ne učestvuju", kaže Aleksandar Vućić za Jutarnji program TV Prve "Jutro s Jovanom I Srđanom".

Naveo je da je opozicija odlučila da ide na izbore u Lučanima, jer su, bazirajući se na ranijim rezultatima, verovali u pobedu i očekivali oko 40 odsto glasova. "Zabezeknuli su se kad su videli da, kad spoljite babe i žabe, levičare i marksiste sa fašistima, to ne ide, da ljudi za to neće da glasaju. Onda se videlo da su dobili devet i po odsto glasova a na drugim mestima (u preostale 3 opštine) nisu učestvovali, jer tamo nisu imali očekivanja da će tamo da pobede", kaže Vučić.

Shvatili su da na narodnoj volji ne mogu da pobede, i da je jedino važno da izvedu na ulicu sve one koji su protiv, pa će možda nešto i da promene. "Svakli dan na ulici imate poziv da se nešto promeni, na linč ..."

Na pitanje o tome da opozicija kaže da će bojkotovati izbore, ako ih bude, Vučić kaže da mogu da rade šta hoće, da na to imaju pravo. Kako kaže, on je drugačiji, i kod njega nema toga da se dodje na kanabe da se smire stvari: "Neću da smirim ništa, radite šta god hoćete, kad prekršite zakon tad je druga priča".

"Radite šta god hoćete. Govorite o izbornim uslovima? Birački sistem je jedinstven, centralizovan. Sa lopovima neću da pričam, mogu da traže preko raznih posrednika konatkte i viđenje, šta god, ali ja neću da vidim nijednog od njih", poručuje on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: