Direktor Kliničkog centra Vojvodine podneo ostavku

Profesor doktor Petar Slankamenac podneo je ostavku na mesto direktora Kliničkog centra Vojvodine.

Izvor: Prva

Sreda, 20.02.2019.

14:22

Direktor Kliničkog centra Vojvodine podneo ostavku
Ilustracija: GettyImages

Prema nezvaničnim informacijama, na njegovo mesto postavljena je profesor doktor Edita Stokić, koja je do sada vršila funkciju pomoćnika direktora KCV-a za zdravstvenu delatnost.

Kako je dr Slankamencu ostalo svega par meseci do penzije, u javnosti se spekuliše da je ostavku podneo pod pritiskom Vlade Vojvodine zbog prošlogodišnje afere kada je zaposlio svoju ćerku Sonju Slankamenac.

Podsetimo, Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je smenu dr Slankamenca jer je prošlog leta na neodređeno vreme zaposlio svoju ćerku kao lekarku u toj ustanovi, a da prethodno nije obavestio Agenciju o sukobu interesa.

Dr Slankamenac se tada pravdao da je tek 30. novembra primio pravno mišljenje da je trebalo da prijavi sukob interesa, što je posle i učinio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: