Disciplinska komisija Dveri: Postupak vođen po pravilima

Predsednik IO Dveri Borko Puškić izjavio da je Disciplinska komisija formirana u skladu sa Statutom i da je disciplinski postupak protiv Noga bio po pravilima.

Izvor: B92

Sreda, 20.02.2019.

12:07

Disciplinska komisija Dveri: Postupak vođen po pravilima

"Činjenica da je Srđan Nogo, nakon najave o pokretanju disciplinskog postupka, objavio na Fejsbuku vest o svojoj kandidaturi govori o njegovim namerama da ovaj postupak diskredituje i prikaže drugačije", saopštile su Dveri.

"Srđan Nogo već dugo vodi samostalnu politiku i očito želi da svoju političku karijeru nastavi samostalno. Dveri ne mogu imati dve politike već samo jednu, onu utvrdjenu na Glavnom odboru i Predsedništvu Pokreta", naveo je Puškić u pisanoj izjavi.

Kako je dodao, odluke pokreta moraju da se poštuju, što važi za svakog člana Dveri i tu nema kompromisa.

U saopštenju je navedeno i da iz Disciplinske komisije Dveri poručuju da nisu tačne tvrdnje da Srđan Nogo nije znao šta mu se stavlja na teret i da nije imao priliku za svoju odbranu.

"U skladu sa pravilima obavešten je o tome da je, i zbog čega, pokrenut disciplinski postupak, a Disciplinska komisija nije donosila odluku dok nije istekao rok za žalbu. Ključna tema kojom se bavila Komisija nije bilo nošenje vešala već kontinuirano nepoštovanje odluka organa Pokreta i javno istupanje mimo zvanične politike i stavova koji su uskladjeni na najvišim organima Pokreta", navode iz Dveri.

Srđan Nogo izjavio je juče da sebe i dalje smatra pripadnikom Dveri, da je odluka Disciplinske komisije da ga isključi iz pokreta "nezakonita, nepostojeća i svakako politička" i da je ključni razlog za takav postupak u tome što ima "izuzetno veliku podršku unutar stranke" zbog čega njena "vladajuća garnitura" želi da ga ovako eliminiše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: