"Ne blokirajte ulaz pomoći u zemlju"

Izvor: B92

Nedelja, 17.02.2019.

23:20

Foto: Tanjug/AP

Senator SAD Marko Rubio upozorio je venecuelanske vojnike lojalne socijalističkom predsedniku Nikolasu Maduru, da će počiniti "zločin protiv čovečnosti" ako blokiraju ulaz američke pomoći u tu zemlju.

Rubio je posetio kolumbijski grad Kukuta, na granici s Venecuelom, gde su američki paketi pomoći koje treba da preuzme i raspodeli lider venecuelanske opozicije Huan Gvaido, za SAD i desetine drugih zemalja legitimni predsednik zemlje.

Maduro koristi vojnike da spreči ulazak američke pomoći, navodeći da je ona nepotrebna i da je deo plana za njegovo zbacivanje s vlasti.

Venecuelanci koji su pobegli iz zemlje zbog ekonomskih teškoća preplavili su Kukutu prethodnih meseci, u potrazi za hranom i lekovima. Migranti iz Venecuele dočekali su danas Rubija uz ovacije, a neki su uzvkivali "Rubio! Sloboda!"

Američki senator im je na španskom rekao da će venecuelanski vojnici koji sprečavaju ulazak pomoći provesti "ostatak života krijući se od pravde".

Pomoć bi 23. februara građanima trebalo da podele pristalice Gvaida, koji se 23. januara proglasio za privremenog predsednika zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: