"Zašto govoriti o suverenitetu Rusije i Belorusije?"

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko insistirao je na suverenitetu svoje zemlje na sastanku s ruskim kolegom Vladimirom Putinom u Sočiju.

Izvor: B92

Petak, 15.02.2019.

23:20

Foto: GettyImages

Lukašenko je hvalio i poboljšanje odnosa dve zemlje koje prolaze kroz period napetosti.

"Zašto govoriti o suverenitetu Rusije i Belorusije? To je nešto sveto", rekao je Lukašenko novinarima posle sastanka.

Predsednik Belorusije od srede boravi u Sočiju a s Putinom je imao još nekoliko sastanaka.

Putin je ocenio da potpuno nezavisne zemlje ne postoje, bilo da je reč o velikim ili malim državama. "Moderni svet je svet medjuzavisnosti", rekao je ruski predsednik.

Odlazak Lukašenka u Rusiju dolazi posle nekoliko nedelja tenzija izmedju Rusije i Belorusije.

Rusija je promenila način oporezivanja koji Belorusija smatra nepovoljnim. Lukašenko je nedavno kritikovao finansijske pritiske Rusije kojoj zamera da na taj način želi da zadrži političku dominaciju nad Belorusijom.

Porez se odnosi na poćevanje cena izvoza ruske nafte Belorusiji.

Rusija sa svoje strane smatra da ne može da daje subvencije susedu ako ne postoje obostrani interesi, jer Belorusija koja obradjuje deo ruske nafte, prodaje je po skupljoj ceni Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: