Stravična nesreća u Makedoniji, 14 mrtvih VIDEO

Makedonska vlada proglasila je dvodnevnu žalost zbog teške saobraćajne nesreće na putu Skoplje-Tetovo u kojoj je poginulo 14 osoba.

Izvor: Beta

Sreda, 13.02.2019.

20:09

Stravična nesreća u Makedoniji, 14 mrtvih VIDEO
Foto: dpfoxfoto/Depositphotos.com

Nesreća se dogodila u sredu oko 17 sati kada je autobus kompanije "Durmo turs" prešao preko zaštitne ograde na suprotnu stranu autoputa, a potom skliznuo sa kolovoza i prevrnuo se u plitku jarugu blizini sela Laskarci.

"Traumatična noć, puna bola i tuge. Naša zemlja je u žalosti. Nemam reči kojima bih mogao da utešim porodice naših sugrađana koji su izgubili živote u ovoj tragičnoj saobraćajnoj nesreći", izjavio je sinoć makedonski premijer Zoran Zaev, prenela je agencija MIA.

U nesreći je povređeno oko 30 osoba. Ministar zdravlja Venko Filipiče je izjavio da je sedam osoba poginulo na licu mesta, dok su ostali preminuli u bolnici.

Među povređenima, životno je ugroženo šestoro, prenosi AP.

U autobusu je bilo oko 50 putnika. Uzrok nesreće zasad nije poznat, a istraga je u toku.

U pomoć su pritekli vatrogasci i meštani okolnog sela da bi pomogli da se iz autobusa izvuku preživeli, među kojima je i vozač.

Televizija Telma prenosi reči jednog od očevidaca da su spasioci morali da iseku deo autobusa da bi doprli do povređenih.

"Mnogo se osetio miris benzina i strahovali smo da će autobus eksplodirati", kazao je on.

U autobusu su se nalazili radnici koji su iz Skoplja krenuli ka Gostivaru, gde većina njih živi, izjavio je gradonačelnik Gostivara Arben Taravari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: