Nemac u Švajcarskoj vozio 249 km/h, preti mu zatvor

Državljanin Nemačke vozio je u Švajcarskoj brzinom od 249 kilometara na čas na delu puta gde je ograničenje 120 km/h.

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2019.

09:31

Nemac u Švajcarskoj vozio 249 km/h, preti mu zatvor
Foto: MartinBech/Depositphotos.com

Sada mu preti novčana kazna i oduzimanje vozačke dozvole, a preti i zatvorska kazna, objavili su nemački mediji.

Reč je o 34-godišnjem Nemcu, koji živi u blizini Bazela, a koji je u nedelju na putu u blizini Bodenskog jezera vozio 249 km/h, više nego dvostruko više od dozvoljenih 120 km/h.

Policija je nemačkom državljaninu na licu mesta oduzela vozačku dozvolu i zaplenila automobil, a njega odvela u pritvor.

Prebrza vožnja se u Švajcarskoj tretira kao krivično deelo, a ne prekršaj i predviđene su zatvorske kazne u trajanju od jedne do četiri godine, prenosi Hina. U Švajcarskoj visina novčane kazne zavisi od prihoda počinitelja.

Godine 2014. jedan nemački državljanin uhvaćen je pri brzini od 200 km/h u tunelu Gotard, nakon čega je osuđen na 30 meseci zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: