SUBNOR i JOB o izjavi Trifunovića: "Ne prizivajte bune"

Organizacije SUBNOR-a Šumadije i Kragujevca pozvale su lidera PSG Sergeja Trifunovića da ne priziva "bune i zlo", niti osuđene izdajnike srpskog naroda.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 11.02.2019.

17:09

SUBNOR i JOB o izjavi Trifunovića:
screenshot

"Glumče, ne ulazeći u vaše akademsko zvanje koje poštujemo, potvrđujemo da je iz Šumadije krenula buna protiv Turaka, ali ne i protiv vlastitog naroda i Srbije", ističe se u oštrom protestu pripadnika SUBNOR-a objavljenog povodom "gostovanja", kako je navedeno, "glumca i, valjda, novopečenog navodnog političara Sergeja Trifunovića u njihovom gradu i rečima i postupcima veoma uzbudio javnost".

Kako se ukazuje, rušitelji, kojima je glavni zadatak zaustavljanje napretka srpskog naroda i države, ujedinjuju se u nastojanju da ostvare pogubne ciljeve i sa avetima zla iz prošlosti - što je u širokim masama već razgolićeno i odbačeno sa indignacijom.

"Ne prizivajte bune i zlo jer 'Srbija je velika tajna', a ujedno i večna. Nisu uspeli Turci (Osmanlije), Austrougari, nemački fašisti, ni NATO agresori. Metino brdo, Medna, Šumarice, Bagremar, Ilićevo, Maršić, Grošnica i njihove žrtve svedoče o slobodi i slobodarstvu. Ne prizivajte Ljotića, Nedića, Dražu i ostale osuđene izdajnike srpskog naroda. Ne udarajte na Srbiju jer ona je uvek znala da se odbrani od rušitelja i mrzitelja!", piše u saopštenju Okružnog odbora SUBNOR-a Srbije za Šumadiju i Gradskog odbora Kragujevca.

Trifunović je u nedelju u Kragujevcu, prilikom posete lokalnom ogranku svoje stranke, izjavio da, iako je "prilično levičarski nastrojen", njegov pokret treba da uključi i levičare i desničare, dodavši da je "potpuno nebitna stvar" da li neko "u kući drži sliku Draže Mihajlovića, Dimitrija Ljotića ili Broza ili, ne znam, Koče Popovića".

Jevrejska opština Beograd (JOB) poručila jepredsedniku PSG Sergeju Trifunoviću da je opasan presedan "normalizacija" nacista i njihovih saradnika, a još opasnija uravnilovka koju pokušava, to gnusno stavljanje u isti koš onih koji su se borili protiv fašizma i onih koji su pomagali okupatoru u pravljenju Srbije „Judenfrei" državom.

"Obraćamo se i želimo da Vam pomognemo da možda saznate neke aspekte istorije Srbije sa kojim očigledno niste upoznati imajući u vidu Vašu izjavu 'I levičaru i desničaru je stalo da ima pruge, puteve, pravosuđe koje funkcioniše, prosvetu koja funkcioniše. A sada, da li kući drži sliku Draže Mihajlovića, Dimitrija Ljotića ili Broza ili ne znam Koče Popovića, to je potpuno nebitna stvar'", navela je Jevrejska opština Beograd u poruci upućenoj Trifunoviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: