Vučić sa norveškim diplomatom Eideom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa norveškim diplomatom Kai Eideom, koji je svojevremeno bio izaslanik UN za Kosovo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.02.2019.

15:05

Vučić sa norveškim diplomatom Eideom
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

"Imao sam čast da sa gospodinom Eideom razgovaram o svim važnim pitanjima za region i Evropu", napisao je Vučić na Instagram nalogu, koji je otvorio započinjući kampanju "Budućnost Srbije".

I Eide je na Tviteru takođe napisao da je jutros imao koristan razgovor sa srpskim predsednikom o Zapadnom Balkanu.

Norveški diplomata je sredinom januara rekao da smatra da rešenje za stabilizaciju odnosa Beograda i Prištine mora da se nađe sada zbog stabilnosti regiona.

On je tada na svom nalogu na Tviteru napisao i da je kontinuirana stagnacija u odnosima nepihvatljiva. "Rešenje između Kosova i Srbije za stabilizaciju odnosa mora sada da se desi, kako bi se stvorila stabilnost regiona i uključivanje u međunarodne organizacije. Trebalo bi izbegavati druge korake koji ometaju odnos između stranaka“, napisao je tada Eide na Tviteru.

Eide je bio izaslanik UN i za BiH i Avganistan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: