"Prve dve cisterne sa kiselinom vraćene na kolosek"

Na pruzi između Zaječara i Niša, gde je noćas došlo do iskliznuća pet cisterni iz sastava voza (52792) prevoznika "Srbija kargo".

Izvor: Tanjug

Nedelja, 10.02.2019.

15:40

Foto: Freeimages

One je prevozio fosfornu kiselinu iz pravca Prahova za Šabac, prve dve cisterne su vraćene na kolosek i u toku je vraćanje treće cisterne, izjavio je generalni direktor "Srbija karga" Dušan Garibović.

"Jutros u 4.00 sata započelo se sa rasčišćavanjem terena i prve dve cisterne su vraćene na kolosek, a u toku je vraćanje i treće, koje će zatim biti prevezene u stanicu Matejevac, nakon čega će se pristupiti vraćanju na kolosek i preostale dve cisterne. Istovremeno, lokomotiva sa prvih sedam cisterni je upućena u stanicu Niš", rekao je Garibović, saopštio je "Srbija kargo".

Kako je rekao, vraćanje preostale dve cisterne na kolosek biće obavljeno pomoćnim vozom "Infrastrukture železnice Srbije".

Garibović očekuje da zajedničkim delovanjem "Srbija karga" i "Infrastrukture železnice Srbije" bude što pre osposobljena za saobaćaj ta veoma važna deonica za železnički saobraćaj.

Dodao je da su ta dva preduzeća na terenu od noćas zajedno sa operativnom komisijom kako bi se što pre uspostavio saobraćaj.

Garibović je podsetio da je na pruzi između Matejevca i Svrljiga u oko 00.30 sati došlo do iskliznuća pet cisterni.

Naglasio je da nema nikakvih oštećenja ni na cisternama niti na lokomotivi i da zato nema nikakve opasnosti za stanovništvo niti za životnu sredinu.

Ni jedna od cisterni nije prevrnuta, samo su delimično iskliznule iz koloseka.

Tačan uzrok tog vanrednog događaja će se znati nakon završetka isleđenja koje sprovodi železnička komisija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: