Dodikov i Čovićev apel Bošnjacima

Predsednici HDZ BiH i SNSD Milorad Dodik i Dragan Čović izjavili su nakon današnjeg sastanka u Mostaru da su još više produbili saradnju te dve stranke.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 10.02.2019.

14:31

Dodikov i Čovićev apel Bošnjacima
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Oni su najavili da će se ona preneti sa centrala i na niže stranačke nivoe.

To prenosi sarajevski sajt klix.ba, koji u naslovu vesti ocenjuje da su "Dodik i Čović u Mostaru zabetonirali saradnju".

Navodi se da je Čović kazao da će obojica raditi na zbližavanju hrvatskog i srpskog naroda, kao i da će pozvati treći narod u BiH (Bošnjake) na saradnju.

Dodik, koji je i predsedavajući Predsedništva BiH, rekao da je potrebno da se zvaničnici SNSD i HDZ periodično sastaju kako bi odgovorili na izazove, a to je u ovom momentu zastoj u formiranju vlasti na nivou BiH.

"Nedopustivo je da se ovako kasni. Treba da imamo u vidu da je hrvatska i srpska reprezentacija već odavno jasna. Čekamo da se u okviru bošnjačke strukture konsoliduje ta politička volja i da se konačno nađemo u parlamentu i da radimo poslove koji su propisani zakonom i ustavom", poručio je Dodik.

On je rekao da mu se čini da je (bošnjačka) opstrukcija formiranja vlasti evidentna, ali je najavio da će se i na to imati odgovor, ukoliko se u narednim danima ne raščisti situacija.

Dodik je kazao da će SNSD podržati izmene izbornog zakonodavstva koje traži HDZ, naglasivši da je zahtev hrvatske strane fer i da se spreči da jedni drugima biraju političke predstavnike.

"Bez obzira na različite ideološke pristupe, BiH je zemlja dva entiteta i tri naroda. Pokušaj stalnog zauzimanja pozicija koja pripada drugima osnovni je problem", naveo je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: