"Mi treba da štitimo naše seljake, a ne briselske" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je kampanju "Budućnost Srbije" obilaskom Južnobanatskog okruga.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 10.02.2019.

10:09

Foto: Tanjug/ RadePreliæ

Danas obilazi Pančevo, Kovin, Opovo, Vršac, Belu Crkvu i Banatsko Novo Selo.

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas gazdinstvo porodice Maksimović u Banatskom Novom Selu, gde je razgovorao sa poljoprivrednicima tog kraja.

Porodica Maksimović je predsednika Vučića dočekala na tradicionalan način, uz pogaču i so.

Predsednik je obišao farmu sa vlasnikom Mirkom Maksimovićem, sa kojim je razgovaro o tome kako država može da pomogne poljoprivrednim proizvođačima u ovom kraju.

Maksimović je predsedniku sugerisao da je odluka o prelevmanina za mleko "dobra stvar", na šta je Vučić, kroz šalu uzvratio kako će mu zbog izjave koju je dao u Bujanovcu o prelevemanima za mleko "spremiti konopče u Briselu, kada prvi put ode tamo".

"Ali, to je bio moj posao. Mi treba da štitimo naše seljake, a ne briselske", rekao je Vučić.

Maksimović je konstatovao da je govedarstvo jedna od primarnih grana poljoprivrede, a Vučić je izrazio uverenje da će olakšice, kada je reč o izvozu mesa na tržište Turske, pomoći da ta grana poljoprivrede napreduje.

"Preksinoć sam razgovarao sa Erdoganom i zahvalio mu što je povećao uvoz junetine sa 5.000 na 10.000 tona. Sad nam daju da izvozimo i suncekretovo ulje za Tursku i to je sve dobro za našu privredu", rekao je Vučić.

Maksimović je pokazao predsedniku objekat koji je u izgradnji za 150 junadi u tovu i istakao da je jedan od najvećih problema sa kojim se suočavaju poljoprivrednici to što ne mogu da pronađu dovoljno radnika.

Gazdinstvo porodice Maksimović, koje se prostire na blizu 500 hektara zemljišta, poseduje 380 grla stoke, a godišnje proizvede oko 750.000 litara mleka.

Prododica se od 2003. godine bavi uzgojem stoke.

Vlasnici najavljuju proširenje kapaciteta za 150 junadi u tovu.

Sa predsednikom Srbije su i predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas kampanju "Bucuhnost Srbije" posetom južnobanatskom okrugu, a na putu do Novog Banatskog sela, gde je razgovarao sa poljoprivrednicima, napravio je pauzu i svratio u jednu radnju u selu Glogonj i kupio jabuke i smoki.

"Jabuke i Smoki za naporan dan - predsedik u marketu Stoilković u selu Glogonj", objavljeno je na zvaničnom instagram profilu "budućnostsrbijeav".

Vučića su ispred marketa sačekali građani, a neki od njih su iskoristili priliku da sa predsednikom naprave selfi.
Foto: Tanjug/ Predsedništvo Srbije
Vučić je prethodno posetio opštinu Opovo, gde je obišao Dom zdravlja i deo izgrađenog puta Opovo-Debeljača.

Posetu Južnobanatskom okrugu, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", nastaviće obilaskom Vršca, Bele crkve, Kovina i Pančeva.
Vučić je prethodno posetio opštinu Opovo, gde je obišao Dom zdravlja i deo izgrađenog puta Opovo-Debeljača.

U tom mestu obišao je Dom zdravlja u kojem je zaposleno 70 ljudi, od kojih 20 lekara specijalista.

Ispred Doma zdravlja predsednika je dočekao veliki broj meštana Opova i zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi, koja je, kako je rekla direktorka Sofija Popović, 2014. godine imala dug 105 miliona dinara.

Popović je za Tanjug rekla da su od 2015. godine, pa u naredne dve, kompletno renovirane tri ambulante u Domu zdravlja, dobijen je novi sanitet od sredstava lokalne samouprave.

Kaže i da su aplicirali kod vladine Kancelarije za javna ulaganja za digitalni rendgen, ultrazvuk i još jedan sanitet, koji im je potreban za pružanje usluga meštanima Čente, kojima je bliži DZ u Opovu, od onog u Zrenjaninu.

Posetu Južnobanatskom okrugu predsednik Vučić će nastaviti obilaskom dela izgrađenog puta Opovo - Debeljača, a zatim će posetiti i Banatsko Novo Selo, Vršac, Belu Crkvu, Kovin i Pančevo.
Vučić je kampanju "Budućnost Srbije" započeo u četvrtak dvodnevnom posetom Pčinjskom okrugu.

Kako je ranije najavljeno, u okviru kampanje predsednik će obići 29 okruga.
Vučić je obišao u okviru posete Južno-banatskom okrugu, deo izgrađenog puta Opovo-Debeljača.

Izgradnja lokalnog puta Opovo-Debeljača započeta je 2011. godine ali su prvobitno urađeni radovi, odnosno posipanje tucanikom u dužini od oko četiri kilometara, potpuno propali pa se radovima na putu ponovo pristupilo 2017. godine.
Tada je urađena i nova projektno-tehnička dokumentacija koja je predvidela faze u izgradnji puta ukupne dužine 12,6 kilometara.

Put omogućava bolju povezanost opština Opovo i Kovačica, što je veoma značajno i za povezivanje sa Beogradom, približavanje autoputu i aerodromu.

U septembru 2017. započeta je i poslednja faza asfalturanja ovog puta.

Nosilac radova na putu su Opština Opovo, uz podršku Pokrajinske vlade i Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Vučić je prethodno obišao Dom zdravlja u Opovu gde je istakao da je više nego krajnje vreme da se taj put završi a tom prilikom je najavio i da će se graditi autoput Beograd- Zrenjanin i Zrenjanin Novi Sad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: