"Dok sam ja predsednik, politiku zemlje će voditi građani"

Dok sam ja predsednik Srbije, politiku zemlje će voditi građani Srbije preko svojih izabranih predstavnika, a ne strane ambasade.

Izvor: Tanjug

Petak, 08.02.2019.

21:21

Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ

To je poručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na pitanje novinara kako tumači to što se, dok on obilazi Srbiju i traži od ljudi da mu kažu šta još može da se uradi, za to vreme u Beogradu Sergej Trifunović i predstavnici dela opozicije sastaju sa predstavnicima američke ambasade, on je odgovorio:

"To me ne interesuje. Video sam u novinama. Dok sam predsednik Srbije, poštovaćemo sve ambasade i ambasadore, ali politiku Srbije će voditi građani Srbije preko svojih izabranih građana. To je sve što mogu da kažem, a šta rade drugi - neka rade šta hoće. Nemam problem sa tim", rekao je Vučić novinarima posle posete fabrici "Jumko", kojom je završio obilazak Pčinjskog okruga.

On je podsetio da su nekada pojedini ambasadori dobijali dnevni red sednica vlade pre nego što su ga znali i ministri.

"Danas mogu u Službenom glasniku da čitaju o odlukama vlade, a dnevni red ne dobijaju, a o odlukama predsednika da i ne govorim", istakao je on i zaključio:

"Srbija je slobodna i nezavnisna zemlja, a šta drugi rade, to je njihova stvar".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: