Na Pompeovoj mapi Turska podeljena na dva dela VIDEO

Američki državni sekretar Majk Pompeo zahvalio se na Tviteru zemljama koje su priznale Huana Gvaida za privremenog predsednika Venecuele.

Izvor: B92

Sreda, 06.02.2019.

15:53

Na Pompeovoj mapi Turska podeljena na dva dela VIDEO
Foto: Tanjug/AP/Andrew Harnik

Međutim, u video-materijalu koji je objavio na mapi sveta primećeno je to da je Turska podeljena na dva dela.

“Pozdravljamo Austriju, Belgiju, Hrvatsku, Češku, Dansku, Estoniju, Finsku, Francusku, Nemačku, Island, Letoniju, Litvaniju, Luksemburg, Makedoniju, Holandiju, Poljsku, Portugal, Španiju, Švedsku i Veliku Britaniju zbog podrške venecuelanskom narodu i priznanju Huana Gvaida za privremenog predsednika“, napisao je Pompeo.

Uz te reči objavljen je i kratak snimak koji pokazuje mapu sveta na kojoj je Venecuela obeležena žutom bojom, a zemlje koje su priznale Gvaida plavom bojom.

Turska, kao i ostale zemlje koje se vide na mapi obeležene su sivom bojom. Međutim, Turska, koja zvanično podržava predsednika Venecuele Nikolasa Madura, podeljena je na dva dela granicom koja zapravo ne postoji.

“Granicu“ su primetili korisnici Tvitera, među kojima su neki komentarisali da je to samo “želja Vašingtona da Turska bude podeljena“.

Vašington se nije oglasio povodom ovoga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: