"Protestuje šaka jada, SNS će odgovoriti ljubavlju"

Funkcioner SNS i bivši gradonačelnik Niša Zoran Perišić je građane koji protestuju nazvao “šakom jada“, prenose Južne vesti.

Izvor: Južne vesti

Utorak, 05.02.2019.

18:21

Tanjug

Kako se navodi, on je za sebe i stranačke kolege rekao da predstavljaju normalne, poštene, obične i neiskvarene ljude koji će "na mržnju opozicije odgovoriti ljubavlju" - prema Srbiji.

U aferu “terazijska vešala sa protesta”, koja danima okupira tabloide, vlast i opoziciju, uključili su se i niški naprednjaci. Vrh gradskog SNS nošenje vešala u Beogradu shvata kao pretnju svom predsedniku i “zdušno” je osuđuju.

“Predstavljamo ovde najmanje stranku, predstavljamo obične, normalne ljude, poštene, neiskvarene koji su shvatili jednu mržnju kakve nikad nije bilo u Srbiji. Ako su vešala njihova politika i zastava pod kojom ćemo hodati, mi ćemo hodati pod zastavom novih fabrika, novih puteva, novih škola”, rekao je Perišić.

Bivši gradonačelnik podseća da je SNS pre sedam godina bila opozicija i da su oni tada imali “mnogo više razloga da izađu sa vešalima ili nečim još gorim”.

“Imali smo fabrike koje su prodate u bescenje, zemlju koja je opljačkana, izdatu državu, rasturenu SFRJ, rasturenu Jugoslaviju, rasturenu zajednicu SCG i na kraju oduzeto Kosovo”, kaže Perišić.

Čast i obraz, tvrdi Perišić, nedostaju onima koji od predsednika Srbije Aleksandara Vučića traže ostavku. On sam, međutim, za nezadovoljne koji protestuju na ulicama širom Srbije, upotrebio je reč “šaka jada”, ali ne misli da je to uvreda za građane drugačijeg političkog opredeljenja. Proteste naziva načinom da se promeni mapa Srbije napravljena na demokratski način.

“Šaka jada nije uvreda, šaka jada je opis. Opet ovako jedan lep, ovako metafora. Zašto je uvreda šaka jada? Hoćete da uporedimo bilo koji od tih skupova Saveza za Srbiju i jedan jedini skup koji je organizovan da se pokaže ljubav prema gostu našem koji je došao iz Rusije. Da uporedimo broj, da vidite šta je 100 i kusur hiljada ljudi prema ovome što jeste šaka jada”, naveo je Perišić.

Naprednjaci planiraju da ljubavlju odgovore na, kako kažu, mržnju opozicije, ali “ljubavlju prema Srbiji”. Uz karakteristične kvalifikacije opoziciji, dodao je da se nada da će glas razuma doći u Srbiju i u “glave zavedenih”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: