Jakšić Đuriću: Ako se nekome nešto desi – ti si odgovoran

Odbornik GI SDP u SO Kosovska Mitrovica i jedan od organizatora protestne šetnje Marko Jakšić upozorio je direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Izvor: Beta

Sreda, 30.01.2019.

16:45

Jakšić Đuriću: Ako se nekome nešto desi – ti si odgovoran
screenshot

On je naveo da će ga smatrati odgovornim ukoliko na tom skupu bude provokacija ili se nekom od organizatora desi "bilo šta loše".

Reagujući na Đurićevu izjavu da "politički profiteri i manipulanti, bilo da su iz Đilasovog ili Jeremićevog Saveza za Srbiju, treba da zaobiđu Kosovsku Mitrovicu" jer je to, kako je rekao "srpska sredina a ne sredina za podele", Jakšić je na Tviteru napisao da "politički i pluralizam stavova nisu podele i luksuz već tekovina demokratije".

"Iza protesta ne stoji niko i to Vas izgleda nervira. A sad da znaš! Ako se bilo kome od nas desi bilo šta loše ili bude bilo kojih provokacija, odgovoran si Ti", naveo je Jakšić obraćajući se Đuriću.

Odbornik Građanske inicijative SDP najavio je ranije da će u subotu 2. februara u severnom delu Kosovske Mitrovice biti održan prvi protest "Jedan od pet miliona", navodeći da će se time stanovnici tog grada i drugih sredina na Kosovu solidarisati sa narodom u centralnoj Srbiji i njihovim zahtevima koji nekoliko nedelja protestuju u Beogradu i drugim gradovima protiv aktuelne vlasti.

"Cilj protesta je slanje poruke svima, a u prvom redu vlastima u Beogradu da oni koji budu tu imaju pravo da slobodno iznose svoje mišljenje i stavove, i da makar bili u apsolutnoj manjini, zbog toga nikada više neće trpeti posledice u vidu pretnji, otkaza, razbijenih glava, zapaljenih automobila ili da prođu kao Oliver Ivanović", rekao je on.

Jakšiću su posle te najave upućene pretnje na društvenoj mreži Tviter u kojima se navodi da ga "treba obesiti na sred Terazija za primer".

"Sram te bilo, deliš narod samo im na svu muku još i to treba dole. Kao da je njima do politike. Je li to činiš uslugu Albancima??? Bože me sačuvaj šta radite!!!!!!," napisao je korisnik naloga "Balkanfox".

Povodom najavljenog protesta u severnoj Kosovskoj Mitrovici direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da Kosovska Mitrovica nije mesto za podele i poručio liderima Saveza za Srbiju (SzS) koje je nazvao "političkim profiterima i manipulantima", da zaobiđu taj grad.

"Ako u drugim delovima Srbije neko i protestuje ili deli ljude po političkoj i drugoj osnovi, ovde tome jednostavno nema mesta. Nijednom nisu došli da podrže narod u protestima protiv taksi, nijednom nisu došli da kažu nešto u odbranu Srba", rekao je Đurić i dodao da je Kosovska Mitrovica srpska sredina u kojoj nema podela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: