Šarčević o potpisima profesora: Nema tu ozbiljnih imena

Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je, povodom podrške akademske zajednice protestima, da je neumesno praviti spiskove na fakultetu.

Izvor: B92

Utorak, 29.01.2019.

20:12

Šarčević o potpisima profesora: Nema tu ozbiljnih imena
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

On je istakao i da mu ta podrška ne smeta.

"Od tih 610 je pola penzionera i pola nekih mladih istraživača, počeli tek juče da rade. Nemate tu ozbiljnih imena", rekao je Šarčević za N1 navodeći da je 610 potpisa malo.

Pročitajte još: Grupa profesora i saradnika FPN-a podržala proteste

On je kazao i da se u zakonima koji se tiču obrazovanja navodi da u obrazovnim ustanovama nema bavljenja politikom.

"O kom obimu profesora govorimo, znate koliki je sistem obrazovanja. Imate tri-četiri fakulteta gde je to ozbiljnije, koji su tradicionalno okrenuti opoziciji i imate gomile gde je to minorno. Je l trebalo ja da brojim i pravim spiskove ko je protiv te teze, to je besmisleno", rekao je Šarčević.

On je međutim rekao i da mu ta podrška ne smeta.

"Pitajte bilo kog dekana ili fakultetskog profesora da li sam mu išta rekao, da li sam ikog pozvao, a sve ih znam lično. To je njihova stvar", kazao je ministar.

On je rekao da mu je bilo smešno kad je video da su među onima koji su pružili podršku i oni koji su nekada bili u vlasti.

"Tamo se potpisuje bivši ministar (prosvete Srđan) Verbić sa suprugom, njegov bivši pomoćnik. Ako je dodatni motiv, što nisu nešto uradili, što nisu digli dževu dok su bili na vlasti?", rekao je Šarčević.

Kazao je i da je neumesno praviti spiskove na fakultetu, kao i da je 610 ljudi koji su dali podršku malo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: