Tužilaštvo otvara istragu protiv Miroljuba Petrovića

Više javno tužilaštvo u Leskovcu pokrenulo predistražni postupak protiv Miroljuba Petrovića, kako bi se ustanovilo da li se bavio nadrilekarstvom, piše "Blic".

Izvor: B92

Petak, 25.01.2019.

13:36

Tužilaštvo otvara istragu protiv Miroljuba Petrovića

Iz Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu je tom listu rečeno da su leskovačkoj policiji poslali zahtev za prikupljanje informacija.

"Te radnje obavljamo radi utvrđivanja postojanja osnova sumnje da Miroljub Petrović počinio krivično delo - teško delo protiv zdravlja ljudi iz člana 259. stav 2 u vezi člana 254 krivičnog zakonika", navodi se u odgovoru tužilaštva.

Nakon dostavljenih odgovora po ovom zahtevu, piše u odgovoru "Blicu" koji je tom tužilaštvu poslao pitanja, koji potpisuje viša tužiteljka Ljiljana Zlatanović Janković - tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju.

Podsetimo, Petrović je više puta došao u žižu javnosti zbog svojih metoda lečenja tumora, a poslednji put u Jutarnjem programu TV Prve kada ga je za smrt brata optužila sestra preminulog Slavča Petrova.

On je preminuo od tumora na mozgu, a umesto lekarskog tretmana, bolesti je pokušao da se reši “metodama“ koje mu je preporučio Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: