Vučić o inicijativi SDA: Nije ni dobar, ni odgovoran potez

Najavljena inicijativa SDA da se ukine ime Republike Srpske nije ni dobar, ni odgovoran potez.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.01.2019.

17:15

Vučić o inicijativi SDA: Nije ni dobar, ni odgovoran potez
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

To je poručio iz Davosa predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da je već razgovarao o tome sa Miloradom Dodikom.

"Ne želim da se mešam u unutrašnje stvari BiH, ali Republika Srpska je ustavna kategorija, te je obaveza Srbije i svakog drugog ko o tome može da govori...", rekao je Vučić.

"Nadam se i verujem da će svi u BiH razumeti da je za sve nas od izuzetnog značaja očuvanje mira i stabilnosti", istakao je srpski predsednik.

On je novinarima preneo da je sinoć dva puta razgovarao sa srpskim članom i predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i da će se videti sa njim vrlo brzo po povratku u Beograd.

"Vidim da je i visoki predstavnik za BiH Valentin Incko govorio o tome na takav način i ja se nadam da neće postojati potreba za bilo kakvom destabilizacijom prilika na području BiH", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: