"Ako se meni i Bogdanu nešto desi, oni će biti krivi"

Uvrede koje je preko Tvitera jedan od čelnika SzS Željko Veselinović uputio udovici Olivera Ivanovića, Mileni, koju je uporedio sa đavolom, osuđuju gotovo svi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.01.2019.

19:26

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Milena Ivanović kaže da na njoj metu crtaju gore nego što su to činili njenom suprugu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručuje da tu vrstu ludila i mržnje nikada nije razumeo, ali da opozicija treba da zna da uvredama ništa neće moći da promeni.

On je naglasio da je Milena Ivanović hrabra žena i da policija mora da proveri da li je potrebno uraditi bezbednosnu procenu i zaštititi nju i njenog sina.

“Pored ovakve žene Oliveru neprijatelj nije bio potreban. Žena koja par meseci nakon ubistva muža đuska po beogradskim klubovima i ne dođe na godišnji parastos ubijenom mužu je žena đavo”, naveo je Veselinović.

Zgrožena, ne i iznenađena. Milena Ivanović smatra da je retorikom jednog od čelnika Saveza za Srbiju njena i bezbednost njenog sina dovedena u pitanje.

“Ništa me ne iznenađuje od čoveka koji je pozivao na silovanje premijerke Ane Brnabić. Ipak, ovo što on i njegovi saradnici rade skoro da je gore targetiranje od kampanje koja je vođena protiv mog supruga. Ja sam samo majka sedmogodišnjeg dečaka i ja sam, a ne oni, sa Oliverom živela do poslednjeg dana, delila s njim dobro i zlo. Ako se meni i mom Bogdanu nešto desi, ako nas neko napadne, ili ne daj Bože ubije, oni će biti krivi”, navela je Milena Ivanović.

Podršku je Milena Ivanović dobila od najviših zvaničnika. Juče od premijerke, danas i od predsednika.

“Talibani iz @SavezZaSRB hitno da unesu vređanje žena u svoj program, tik uz vojne kampove za decu i druge stvari koje svakako znače drugačiju Srbiju: zemlju u kojoj "nepodobne" žene prevaspitavaju Afroamerikanci i u kojoj se udovice sahranjuju sa muževima. Vizionarski, zar ne?”, navela je Brnabićeva na Tviteru.

Osude Veselinovićevog tvita stižu iz koordinacionog tela za rodnu ravnopravnosti i od poverenice za zaštitu ravnopravnosti.

Reagovala je i poverenica za zaštitu ravnopravnosti koja je rekla da je Veselinović nije samo uvredio, već je i ugrozio njenu bezbednost.

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović osudila je kao užasne, preteće i vrlo opasne optužbe koje je Mileni Ivanović,uputio Željko Veselinović.

"Ovakve pretnje moraju da naiđu na osudu svih pristojnih građana Srbije”, kaže Mihajlovićeva.

Zvaničnici, političari i političke organizacije ocenjuju da je tvit Željka Veselinovića kap koja je prelila času u političkoj komunikaciji.

“Neprihvatljivo je da se bilo koja žena naziva rečima koje je koristio Željko Veselinović. Zato, samo izvinjenje u ovom slučaju nije dovoljno”, naveo je Dragan Đilas.

Srpska napredna stranka saopštila je da je Željko Veselinović vređanjem Milene Ivanović pokazao pravo lice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: