"Pretnja Turskoj pokazuje privrženost SAD partnerima"

Američki državni sekretar izjavio da pretnja Trampa da će ekonomski uništiti Tursku ako napadne kurdske snage u Siriji, neće promeniti planove za povlačenje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.01.2019.

13:02

EPA-EFE/Andre Pain

Majk Pompeo je takođe rekao da pretnja američkog predsednika pokazuje privrženost SAD svojim partnerima, prenosi AP.

Kurdi su američki saveznik u borbi protiv Islamske države i kontrolišu severne delove Sirije, a turski presednik Redžep Tajip Erdogan je najavio da će se, posle povlačenja američkih snaga iz regiona, obračunati sa kurdskom milicijom.

Na pitanje šta je Tramp mislio pod "ekonomskim uništenjem", Pompeo je novinarima u Rijadu rekao: "Moraćete da pitate predsednika". "Primenili smo ekonomske sankcije na mnoga mesta, pretpostavljam da misli na tako nešto. Moraćete da ga pitate", rekao je on.

Pompeo je dodao da misli da Tramp neće promeniti odluku o povlačenju 2.000 SAD vojnika iz Sirije, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: