DS osuđuje širenje mržnje prema ženama u javnom prostoru

DS ocenila da mržnja prema ženama u javnom prostoru ne sme biti način političke borbe i osudila pojavu neprimerenih tekstova o ženama na javnim funkcijama.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 14.01.2019.

11:37

DS osuđuje širenje mržnje prema ženama u javnom prostoru

"Rad i odluke svake žene u javnom prostoru je podložan oceni i kritici, ali ni jedna žena ne sme biti izložena uvredama, diskriminaciji, degradaciji ili nasilju. Jučerašnji napis Željka Veselinovića i kasniji odgovor Ane Brnabić su nedopustivi u Srbiji koju želimo da napravimo", navela je DS u saopštenju.

Ta stranka je ocenila da mržnja prema ženama u javnom prostoru ne sme biti način političke borbe i navela da će se uvek ;boriti protiv zloupotrebe teme rodne ravnopravnosti i položaja žena u društvu, kao i žena uopšte.

"Verujemo da kao i kod nas u DS tako i kod drugih godišnjica političkog ubistva Olivera Ivanovića izaziva povećanu emocionalnu osetljivost. Zato, zajedno i sa gradjankama i gradjanima koji već nedeljama protestuju tražimo da se ubice i nalogodavci ovog gnusnog ubistva pronadju i procesuiraju. Pozivamo sve učesnike javnog života na odgovornost za izgovorenu i napisanu reč i odustajanje od zloupotrebe žena u dnevnopolitičke i propagandne svrhe", navela je ta stranka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: