Vučić: 99 odsto sudija časno i odgovorno obavlja posao

Predsedni Aleksandar Vučića je izjavio da 99 odsto sudija u zemlji pošteno, časno i odgovorno obavlja svoj posao.

Izvor: Tanjug

Subota, 12.01.2019.

15:50

Vučić: 99 odsto sudija časno i odgovorno obavlja posao
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

On je dodao i da i tu, kao i u svakoj profesiji ima kukolja.

Vučić je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost odgovrajući na pitanje novinara da li se sudije plaše kriminalaca i da li ima sprege sudija i kriminalaca, rekao da je njegova obaveza kao predsednika da brani sudije.

"Da li ima, kao i u svakom drugom poslu, kukolja? Ima, kao i kod nas, kao i na svakom drugom mestu", dodao je Vučić.

Rekao je da se peta tačka reformi koje će biti sprovedene odnosi izvršenje krivično - pravnih sankcija.

"Ponekad nam se dogodi da su nam prekršajne kazne veće i isplativije za državu kad je reč o novčanim kaznama, nego o krivično-pravnim sankcijama. A, da ne govorim o svim mogućim marifetlucima oko izdržavanja kazne, kako se zloupotreboljavaju nanogice i mnoga druga čuda".

Vučić je poručio da će se država i time pozabaviti i rešiti veliki deo tih problema, kao i da će građani moći da vide ogromne pomake narednom periodu.

"To ćemo sve da rešimo u narednih 20 dana", dodao je on.

Na komentar novinara da veliki broj počinilaca beži i skriva se na KiM i da li može Srbija nešto tu da učini, predsednik je kazao da je, što se tiče KiM i drugih teritorija na kojima se kriminalci slobodno kreću, mnogo veći problem što ne može lako da se dođe do optužbenog akta zbog nedostatka dokaza.

"Je l' ima neko ko ne zna Filipa Koraća? Nije to od juče, ali smo tek od pre nekoliko nedelja uspeli da pronađemo za šta je sve i kako odgovoran i da imamo za to potvrde živih ljudi. Znate, to su ljudi koji su profesionalni kriminalci i ubice, uklanjaju svoje tragove i potrebno je vreme, l država je uspela to da reši".

Vučić ističe da je posebno zadovoljan što je država uspela da reši slučaj upada u iznajmljeni stan novinara Milana Jovanovića iz Vrčina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: