"U toku je invazija na Ameriku!"

Predsednik SAD Donald Tramp, nakon obilaska američko-meksičke granice, talas ilegalnih migranata nazvao je invazijom na Sjedinjene Američke Države.

Izvor: B92

Petak, 11.01.2019.

17:41

Foto: Tanjug/AP

Tramp je ponovio da SAD neće biti sigurne dok se ne izgradi zid na toj granici.

"Upravo sam se vratio i situacija je mnogo gora nego što bi iko mogao da shvati - u toku je invazija!", napisao je na Tviteru Tramp.

Danas je 21. dan otkako je američka vlada u delimičnoj blokadi usled neuspeha da se postigne dogovor o budžetu.

Tramp je u sredu napustio sastanak sa demokratama koji imaju većinu u Predstavničkom domu američkog Kongresa, zato što nisu želeli da izađu u susret njegovom predlogu o finansiranju izgradnje zida na granici sa Meksikom.

Delimična blokada američkih federalnih službi i agencija ušla je u 21. dan, čime se izjednačila sa dosad najdužim "zatvaranjem vlade" 1995/96. godine, iz vremena Bila Klintona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: