"Ime Makedonije se ne menja dugmetom i olovkom"

Lider najveće opozicione stranke VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski poručio je premijeru Zoranu Zaevu da će se svako ko je krenuo protiv naroda suočiti s tim narodom

Izvor: Tanjug

Petak, 11.01.2019.

15:56

Foto: Thinkstock

On je poručio i da svi treba da budu ujedinjeni u zahtevima za odbranu identiteta naroda i države i pozvao je na sabornost i političku desnicu i levicu i centar, kao i pravoslavce, katolike, muslimane i ateiste, jer kako je rekao, jedino tako može da se psreči razjedinjavanje.

"Oni ne znaju da se ime dugmetom i papirom hartije ne menja, to je ono što smo bili i što ćemo biti. Svako ko je krenuo protiv naroda suočiće se sa narodom. Makedonski narod oseća unutrašnji bol zbog onoga što rade sa imenom i identitetom. Cilj im je da slome kičmu makedonskog naroda", rekao je Mickoski obraćajući se svojim pristalicama i građanima okupljenim ispred Sobranja.

"Zaev samo tako neće uspeti da sprovede sve izdaje", poručio je Mickoski.

Sednica makedonskog Sobranja odložena je za sutra u podne, a u međuvremenu premijer Zaev će nastaviti sastanke sa albanskom strankom BESA kako bi izdejstvovao neophodnu većinu.

Nezvanično, kako prenose mediji u Makedoniji, jedan od predloga koji bi mogao biti "prihvatljiv" za albansku stranku jeste da u dokumentima na albanskom jeziku umesto "makedonski" piše "iz Makedonije", ali to je neprihvatljivo nezavisnim poslanicima opozicione VMRO-DPMNE, kojih je osam, a bez čijih glasova nije moguće obezbediti dvotrećinsku većinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: