Novi prištinski tim u problemu, Tači nije dao dokumente

Tim Prištine za dijalog sa Beogradom nije uspeo da uspostavi koordinaciju sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem koji im nije dostavio dokumentaciju.

Izvor: Tanjug

Petak, 11.01.2019.

11:08

Novi prištinski tim u problemu, Tači nije dao dokumente
Foto: Getty Images

Ta dokumentacija vezana je za dosadašnje susrete i odluk tokom dijaloga Beograda i Prištine.

Tim je, prenosi Koha onlajn, od Tačija tražio da dostavi dokumentciju radi izrade platforme koja će, između ostalog, predvideti princip da tokom nastavka dijaloga “nema pregovora o granici i integritetu Kosova”.

List navodi da su svi napori tima da Tači ispoštuje dogovor billi neuspešni. Tači, navodi Koha, nije ispunio obavezu u vezi sa razmenom informacija i dokumentacije.

U međuvremenu, kao krajnji rok za finalizaciju, kako se navodi, “državne platforme”, koja će biti dostavljena parlamentu, određen je 15. januar.

Avni Arifi, koji je ranije bio zadužen za tehnički dijalog Beograda i Prištine, a sada jedan od članov tog tima zadužen za izradu pomenute platforme, rekao je za Kohu, da očekuje da će u naredna dva dana taj dokument biti finalizovan.

“Smernice za platformu su postojeći dokumenti koji su u skladu sa zakonom i ustavom, a koji su već odobreni od kosovskih vlasti”, rekao je Arifi. Inače, Dardan Gaši, takođe član prištinskog tima za dijalog, rekao je u intervju za KTV da dokumentacija nije dostavljena, da Tači nije na Kosovu, te da niko, pa ni vlada, ne zna gde se nalazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: