Kada će sneg prestati da pada?

RHMZ saopštio a se danas posle podne u većem delu zemlje, osim na severu, posle velikih snežnih padavina, očekuje postepeni prestanak padavina.

Izvor: B92

Petak, 11.01.2019.

07:10

Kada će sneg prestati da pada?
Tanjug, Dušan Anièiæ

Tokom noći očekuje se i delimično razvedravanje.

Vetar će biti slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od -6 do -1, najviša dnevna od -2 do dva stepena. U Beogradu oblačno, ujutru i pre podne povremeno sa slabim snegom, tokom noći delimično razvedravanje. Jutarnja temperatura oko -3, najviša dnevna oko -1 stepena.

Vanredna situacija je zbog snega sinoć uvedena i u Raškoj, gde je desetak sela odsečeno od sveta, prenosi RTS.

JP "Putevi Srbije" saopštilo je da se saobraćaj na državnim putevima u zemlji odvija otežano zbog loših vremenskih uslova i novih snežnih padavina, pojave mestimične poledice i magle. Kako se navodi u saopštenju, 1.800 putara sa svim raspoloživim mašinama i kamionima za posipanje i čišćenje snega je na terenu 24 časa.

Podsetimo, juče je, zbog snega koji je neprestano padao 24 sata, otežan je život u mnogim delovima Srbije, a u pojedinim opštinama proglašena je vanredna situacija. Zbog snežnih nanosa u nekim krajevima sela su odsečena od sveta i bez struje već nekoliko dana.

U opštini Lučani proglašena je vanredna situacija zbog snega koji neprekidno pada 24 sata, a mnogi regionalni putevi su neprohodni, preneo je RTS.

Vanredna situacija uvedena je u sredu u Novoj Varoši, jer je u selima te opštine oko 5.000 stanovnika odsečeno od sveta zbog snega koji sedam dana pada u tom kraju. Sneg je dostigao na nekim mestima visinu i do jednog metra, a najteže je u Božetićima.

Nekoliko sela u toj opštini je i bez struje, a ekipe Elektrodistribucije su na terenu i pokušavaju da otklone problem.

Sneg je u Jagodini i Pomoravlju padao neprestano pet sati i bio je nošen vetrom pa je stvorio haos na gradskim ulicama, koje su pune vode i neočišćenog raskvašenog snega.

Meštani Brodareva, gde su putevi zavejani, pronašli su u četvrtak oko podneva promrzlog muškarca u snegu, a zbrinuli su ga rođaci.

Brojna ivanjička sela na planinama planina Javor i Golija ostala su odsečena usled obilnih snežnih padavina koje su pogodile ovaj kraj, a najugroženija sela su Brusnik, Devići, Ostatija, Močioci i Kušići, kao i sva sela preko 700 metara nadmorske visine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: