Putin potpisao, Vučiću orden Aleksandra Nevskog VIDEO

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je dekret o dodeli Ordena Svetog Aleksandra Nevskog predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 07.01.2019.

11:09

Putin potpisao, Vučiću orden Aleksandra Nevskog VIDEO
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

To je saopšteno na zvaničnom sajtu Kremlja.

"Aleksandar Vučić nagrađuje se za veliki lični doprinos multilateralnoj saradnji sa Ruskom Federacijom", navodi se u saopštenju Kremlja. Ovo je najznačajnije priznanje, koje se posle skoro 100 godina dodelju jednom Srbinu.

Orden Svetog Aleksandra Nevskog dobili su, između ostalih, Milan Obrenović, Aleksandar Karađorđević, a poslednji put je dodeljen Nikoli Pašiću. Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na visokoj nagradi koju je dobio.

"Danas, 7. januara, ukaz o nagradjivanju Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog potpisao je Predsednik Rusije Vladimir Putin," napisao je Čepurin na svom Tviter nalogu i objavio snimak ukaza.

Šef ruske države ukazom je nagradio Vučiča ordenom Aleksandra Nevskog za veliki lični doprinos razvoju višestrane saradnje sa Ruskom Federacijom, piše u tekstu ukaza na kome je stavljen pečat kancelarije presdednika Ruske Federacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: