U Bitolju temperatura minus 21 stepen

U Makedoniji je najhladnije u Bitolju, gradu na jugozapadu zemlje, gde je izmerena jutarnja temperatura od minus 21 stepen, preneli su lokalni mediji.

Izvor: B92

Nedelja, 06.01.2019.

18:41

U Bitolju temperatura minus 21 stepen
Foto: Tanjug/AP

Sneg je najviše napadao kod planinskog sela Mavrovi Anovi u zapadnoj Makedoniji, gde je dostigao 65 centimetara.

Prvi put u ovoj godini od jutros sneg pada i u Skoplju, a iz gradske uprave su saopštili da su ekipe zimske službe na terenu i da intenzivno rade na raščišćavanju kolovoza i trotoara.

Neki mediji su objavili da je sneg, koji je padao prethodna dva, tri dana, zavejao neka sela u unutrašnjosti i da su vozači nezadovoljni time što su putevi slabo očišćeni.

Istovremeno iz Auto-moto saveza Makedonije su saopštili da se saobraćaj na državnim pitevima odvija po pretežno vlažnim kolovozima sa mestimičnim ostacima kašastog snega nakon intevencija dežurnih službi Makedonija puta.

"Slab sneg koji se ne zadržava na kolovozu beleži se na Popovoj šapki, u Krivoj Palanki, Stracinu, Kumanovu, Tetovu i Petrovcu (kod Skoplja)", navodi se u podnevnom saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: