Formirana radna grupa za razmatranje doživotnog zatvora

Formirana je radnu grupu za izmene i dopune Krivičnog zakonika koja će se baviti razmatranjem inicijative fondacije Tijana Jurić za uvođenje doživotnog zatvora.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.12.2018.

13:40

Formirana radna grupa za razmatranje doživotnog zatvora
Foto: Thinkstock

Grupu je formirala mionistarka pravde Nela Kuburović, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde.

Fondacija Jurić se zalaže da se doživotni zatvor uvede, kao nova vrsta krivične sankcije u naš pravni sistem i to za učinioce najtežih krivičnih dela protiv života i tela, kao i dela protiv polne slobode u slučajevima kada je usled izvršenja dela nastupila smrt deteta, maloletnih lica, bremenite žene i nemoćnih lica.

Pored ove inicijative, Radna grupa će se baviti i mogućostima za strožije kažnjavanje višestrukih povratnika - učinilaca krivičnih dela nasilja, a što je nedavno inicirao ministar unitrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Predmet razmtranja će biti i inicijative komisije za borbu protiv narkomnanije u školama, kažu u Ministarstvu pravde.

Napominju da se ova radna grupa bavi sistemskim usklađivanjem kaznene politike - visinom i vrstama kazni, u skladu sa društvenim potrebama.

Kada je u pitanju uvođenje novih i izmena postojećih krivičnih dela, o njima će se takođe dislitovati u toku ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: