"Građanima jedino preostaje da izađu na ulice"

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas kaže da građani protestuju jer ne žele da tolerišu nasilje i ne vide budućnost u poslovima sa platom od 250 evra.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 31.12.2018.

09:02

screenshot

"Građani su izašli na ulice kad se nasilje prema neistomišljenicima sa TV ekrana i stranica tabloida prelilo u njihove živote. Svako može biti njihova meta. A kad su sve institucije taoci jednog čoveka, kad niko ne može da vas zaštiti, kad vaš glas ne može da se čuje, građanima jedino preostaje da izađu na ulice", rekao je Đilas u intervjuu za novogodišnje izdanje lista "Danas".

On je kazao da su protesti građanski, a da im sve opozicione stranke daju podršku - verbalnu i logističku.

"Danas smo u situaciji da se bukvalno borimo za vazduh, za pravo da dišemo. Sve drugo su nam uzeli. Iskreno verujem da politika u klasičnom smislu te reči ne treba da bude u prvom planu", kazao je Đilas.

On je za predsednika Srbije rekao da je "najveći lažov koji je hodao zemljom Srbijom" i da Vučićeve laži ugrožavaju njegovu bezbednost i bezbednost njegove dece.

Upitan da li je cilj protesta da lideri Saveza za Srbiju dođu na vlast on je kazao da su javno obećali da neće biti u prvoj vladi u "postvučićevskoj eri".

"Biće to vlada sastavljena od stručnjaka koja će posle godinu dana raspisati fer i demokratske izbore i tada građani neka kažu kakvu politiku žele", rekao je Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: